Pieczarki piwne
(obiecany przysmak)
Potrzebujemy:(obiecany przysmak)
1/2 kg mąki
2 jajka
1/2 szklanki piwa
sól i kminek (do smaku)
olej
Wykonanie:
Kminek utłuc (jeśli cały). Z powodzeniem można zastosować kminek mielony. Pieczarki umyć, kapelusze obrać ze skórki.
Zrobić ciasto gęściejsze niż na naleśniki.
Całe pieczarki zanurzać w cieście i wrzucać na gorący olej - mają pływać.
Smażyć na złoty kolor.
Podawać z sałatą i pieczywem.
Popijać piwem (najlepiej).
Smacznego!!!
Takie były komentarze w poprzednim miejscu mojego blogowania:
OdpowiedzUsuńGość: Basiek
2005/12/28 18:45:08
Wreszcie tu dotarłam!
Witaj :-)
W takim cieście robię kurczaka - gotowanego, z rosołu. Polecam do niego zamiast kminku gałkę muszkatołową.
-
splocik
2005/12/29 08:08:53
Witaj Basiek.
Dzięki za kurczaka - przy najbliższej okazji gotowania rosołu, tak zrobię.
Podaj mi, proszę, adres Twojego bloga na moją pocztę - odwiedzę Cię.
Pozdrawiam cieplutko.
-
Gość: Basiek
2005/12/30 18:26:39
Wyslałam Ci wczoraj maila :-)
-
splocik
2005/12/30 22:55:47
Basiek - byłam, czytałam, odpisałam.
Pozdrawiam.