poniedziałek, 19 grudnia 2005

Pieczarki dla... smakoszy

Pieczarki piwne
(
obiecany przysmak)
Potrzebujemy:
1/2 kg mąki
2 jajka
1/2 szklanki piwa
sól i kminek (do smaku)
olej

Wykonanie:
Kminek utłuc (jeśli cały). Z powodzeniem można zastosować kminek mielony. Pieczarki umyć, kapelusze obrać ze skórki.
Zrobić ciasto gęściejsze niż na naleśniki.
Całe pieczarki zanurzać w cieście i wrzucać na gorący olej - mają pływać.
Smażyć na złoty kolor.

Podawać z sałatą i pieczywem.
Popijać piwem (najlepiej).


Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Takie były komentarze w poprzednim miejscu mojego blogowania:

    Gość: Basiek
    2005/12/28 18:45:08
    Wreszcie tu dotarłam!
    Witaj :-)
    W takim cieście robię kurczaka - gotowanego, z rosołu. Polecam do niego zamiast kminku gałkę muszkatołową.
    -
    splocik
    2005/12/29 08:08:53
    Witaj Basiek.
    Dzięki za kurczaka - przy najbliższej okazji gotowania rosołu, tak zrobię.
    Podaj mi, proszę, adres Twojego bloga na moją pocztę - odwiedzę Cię.
    Pozdrawiam cieplutko.
    -
    Gość: Basiek
    2005/12/30 18:26:39
    Wyslałam Ci wczoraj maila :-)
    -
    splocik
    2005/12/30 22:55:47
    Basiek - byłam, czytałam, odpisałam.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń