Często oglądam 
programy o gotowaniu, zaglądam również na strony internetowe i 
wykorzystuję niektóre przepisy. Są naprawdę wspaniałe – w większości 
proste i szybkie w wykonaniu.
Właśnie z propozycji surówkowych wykorzystałam jedną.
Ponieważ lubię 
eksperymentować, najpierw zrobiłam ją dokładnie wg przepisu na surówkę 
Coleslaw, a później na jej bazie stworzyłam moją wersję - coś takiego:
- 
1/4 główki białej kapusty
 - 
1/2 główki małej czerwonej kapusty
 - 
1/2 czerwonej papryki
 - 
1/2 pomarańczowej papryki
 - 
2 marchewki
 - 
1 średnia cebula
 - 
4 rzodkiewki
 - 
1 pęczek natki pietruszki
 - 
1 mała puszka kukurydzy
 - 
2 łyżki jogurtu naturalnego
 - 
2 łyżki majonezu
 - 
sól i pieprz
 
Dodać majonez zmieszany z jogurtem, solą i pieprzem. Wymieszać wszystko w dużej salaterce. Wstawić do lodówki na 15 minut, aby się lekko schłodziła.
Podawać do mięsa pieczonego, smażonego. Smakuje również jako dodatek do ugotowanych jajek.
Smacznego!!!
Jak widać robiłam już różne próby z tą surówką. Wszystko zależy od i proporcji zamiennych składników
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz